misto.zp.ua

Громадська активістка Катерина Чепура: «Бойкот російських товарів має наслідки. А тих, хто не розуміє, навчить життя»

Громадська активістка Катерина Чепура: «Бойкот російських товарів має наслідки. А тих, хто не розуміє, навчить життя»

Після анексії Криму українці почали масово бойкотувати російські товари. Все частіше стали проходити різноманітні флешмоби та акції з цього приводу. «Пороги» поцікавилися, хто саме влаштовує ці заходи та з якою метою. Ми поспілкуватися з активісткою громадського руху «Відсіч» Катериною Чепурою.

- Катю, розкажіть, будь ласка, про причини виникнення, основні ідеї, цінності та діяльність «Відсічі», адже нам відомо, що ваш рух виник ще в лютому 2010.

 - Рух «Відсіч» виник як реакція на те, що Президентом України став Віктор Янукович. Фактично на той момент ми консолідували людей, які були готові боротися з бандитами при владі. Бойкот російських товарів – лише маленька частка нашої роботи. За час свого існування ми завалили кілька жахливих законопроектів влади, вели широку кампанію проти «мовного закону», яка згодом переросла у ще масштабнішу – «Помста за розкол країни», в межах якої ми агітували проти кандидатів і партій, котрі голосували за «мовний закон».

- Одним із принципів діяльності руху є неієрархічність. Чи справді у вас відсутні лідери?

 - Лідери в нас є. Але це неформальні лідери. В таких умовах лідером може стати кожен, хто має до цього хист і готовий брати на себе певні обов’язки.

- Чи не виникають в такому разі суперечки між учасниками руху щодо тих же політичних поглядів?

 - Суперечок щодо політичних поглядів у нас не виникає, адже одним із принципів також є понадпартійність. Можна підтримувати або не підтримувати будь-яку партію чи політика, але це не має впливати на роботу «Відсічі». Хоча останнім часом і говорити немає про що: політики так себе скомпрометували, що їм ніхто не вірить, тому в цьому питанні в нас консенсус.

- Яку роль у діяльності руху виконуєте особисто ви?

 - Те, що треба робити, те й роблю. Зазвичай перебирати не виходить. Хоча, так чи інакше, кожен робить те, що вміє найкраще. Я переважно займаюся організацією й проведенням акцій.

- Як ви поєднуєте справи «Відсічі» зі своєю професійною діяльністю?

- Із роботою поєдную важко. Часто доводиться відривати час звідти, але це все ж краще, ніж гарно працюваи в Росії, яка спить і бачить нашу окупацію.

- Щодо Росії. Широко відомі флешмоби «Відсічі», присвячені бойкотуванню російських товарів. Але, як нам відомо, «Відсіч» розпочала ці дії ще до відкриття кримського питання. Як довго й наскільки успішно існує ця кампанія?

 - Кампанія існує близько року. Почалася вона після того, як Росія заборонила ввезення деяких товарів із України. Однак тоді вона мала не такий значний відгук, як зараз.

- Чи маєте вже якісь конкретні результати?

 - Так, наразі продаж російської продукції в Україні впав майже на 40 відсотків

- Чи не було якихось погроз, спроб помститися з боку російських бізнесменів, які втрачають прибуток?

 - Ні, абсолютно. Тільки деякі телефонували з метою виправити неточності, скажімо, «Данон», продукція якого частково виробляється в Росії, а частково в нас.

- В яких містах ви проводили флешмоби? Як на них реагували люди? Підтримували  чи навпаки?

 - Найбільше пройшло флешмобів в Києві. Також були в Миколаєві, Одесі, Херсоні, Вінниці, Львові, Полтаві й Дніпропетровську. В основному, люди реагують позитивно, але є й винятки. Ми на таке не зважаємо. Всіх, хто не розуміє, навчить життя.

- Як бажаючі можуть долучитися до вашої діяльності?

 - Це зробити досить просто. В нас є пабліки й сторінки в соцмережах. Щодо кампанії бойкоту, потрібно лише заповнити анкету – http://vidsich.info/boycot.

Анастасія БИЧІНА. Фото надані Катериною ЧЕПУРОЮ.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в