misto.zp.ua

Чим корисний гострий мед

Чим корисний гострий мед

Гострий мед – ефективні ліки та смачний соус

Цей мед має безліч переваг для здоров’я: крім полегшення симптомів застуди, він допомагає травленню, захищає ваше серце і навіть підіймає настрій.

Що таке гострий мед

Його готують із меду й перцю чилі, пластівців червоного перцю, каєнського перцю або гострого соусу, наприклад, табаско.

В Інтернеті є безліч варіацій рецептів; деякі люди додають третій інгредієнт, наприклад, яблучний оцет або лимонний сік для солодкої кислинки, щоб збалансувати смаки меду й перцю.

Та, незалежно від того, як ви додасте меду гостроти, ця комбінація – чудова приправа, яка, крім лоскотання смакових рецепторів, має користь для здоров’я з далекосяжними наслідками.

Чому гострий мед такий корисний

Кожен із двох основних інгредієнтів гострого меду має унікальні властивості.

Мед містить комбінацію біологічно активних сполук, мінералів, пробіотиків, ферментів та антиоксидантів, які можуть зробити дуже багато для зміцнення нашого здоров’я.

Перець чилі містить капсаїцин – природний компонент, який, крім зігрівального ефекту, також є антиоксидантом.

Коли перець чилі поєднується з медом, виходить потужна суміш, яка допоможе зберегти здоров’я.

Дослідження показали, що і мед, і капсаїцин, мають або противірусні, або антибактеріальні властивості.

А антиоксиданти в їжі мають протизапальну дію, тому вони можуть допомогти нейтралізувати окислювальний стрес – тип вільних радикалів, які викликають пошкодження клітин.

Що лікує гострий мед

За даними дослідження BMJ Evidence-Based Medicine, мед знижує частоту й важкість кашлю.

А коли ви додаєте перець, ви лише збільшуєте користь.

Дослідження OTO Open показало, що коли люди приймали пероральний спрей з капсаїцином чотири рази на день, за два тижні у них спостерігалося зниження хронічного кашлю на 75%.

Вчені підозрюють, що капсаїцин може перезапустити надмірно чутливі нерви кашльового рефлексу, блокуючи їхні збої та викликаючи хронічний кашель.

Гострий мед заспокоює біль у горлі. Мед має природний знеболювальний ефект, капсаїцин також є природним болезаспокійливим засобом, його часто використовують як інгредієнт у кремах для місцевого застосування при болях у суглобах і м’язах.

Гострий мед очищує закладеність носа. Якщо ви коли-небудь кусали гострий перець під час нежитю і відчули, що ваші носові пазухи очистилися, вам варто подякувати капсаїцину.

А мед допомагає зняти набряк, розріджує слиз.

Гострий мед покращує травлення. Дослідження показали, що мед може діяти як симбіотик, який містить як пробіотики, колонії активних корисних бактерій, так і пребіотики, джерела їжі, як-от певні типи клітковини, які допомагають здоровим бактеріям рости в кишківнику.

Кишківник пов’язаний з імунною системою та є її частиною.

Таким чином, здоровий кишківник допомагає імунній системі працювати краще.

Капсаїцин також може позитивно змінити мікробіом кишківника, він збільшує кількість корисних бактерій і зменшує кількість бактерій, які можуть спричинити запалення.

! Однак якщо у вас чутливий шлунок або проблеми зі шлунково-кишковим трактом, як-от виразка, синдром подразненого кишківника чи запальне захворювання кишківника, перед вживанням гострого меду ви повинні проконсультуватися з лікарем, адже його гострота може спричинити біль у животі.

Гострий мед зберігає ваше серце здоровим. Флавоноїди меду допомагають зменшити ризик серцевих захворювань. Він знижує загальний рівень холестерину та “поганий” холестерин, одночасно підвищуючи “хороший” холестерин.

Капсаїцин перцю чилі також захищає серце: він допомагає зменшити запалення та інші шкідливі процеси, пов’язані з утворенням жирових бляшок в артеріях.

Гострий мед піднімає настрій. Дослідження в галузі психіатрії показують, що капсаїцин викликає викид ендорфінів і дофаміну, двох гормонів гарного самопочуття, які підіймають настрій.

А мед знижує рівень тривоги й депресії, частково стимулюючи вивільнення серотоніну, що піднімає настрій.

До речі, для полегшення застуди, вірусу чи інфекції верхніх дихальних шляхів найкраще випити гострий мед зі склянкою теплого чаю.

Такий мед добре поєднується з трав’яними чаями, як-от ромашка або чай з куркумою та імбиром, щоб заспокоїти біль у горлі.

Як приготувати гострий мед

  • 1–1½ склянки меду
  • 3–5 свіжих перців чилі

Налийте мед до каструлі середнього розміру та додайте перець.

Доведіть до кипіння на середньому вогні.

Зменште вогонь і варіть близько 2 хвилин, періодично помішуючи.

Дайте меду охолонути та видаліть шматочки перцю.

Якщо в меді є насіння перцю, процідіть його, щоб видалити насінини.

Зберігайте гострий мед у герметичній банці в холодильнику.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в