misto.zp.ua

Любов померла? У театрі Vie для прем'єри купили рушницю та побудували кімнату

Любов померла? У театрі Vie для прем'єри купили рушницю та побудували кімнату

Вперше в Запоріжжі покажуть виставу за п’єсою культового драматурга Мартіна МакДони. 3-4 та 10-11 лютого о 16:00 в театрі-лабораторії Vie відбудеться прем’єра драми «Самотній захід».

Ірландець Мартін МакДона змінив сучасну драматургію. Його пʼєси жорсткі й смішні одночасно, вони побудовані на різких, стрімких діалогах та парадоксальній констатації реальності. Вистави «Королева краси з Лінана», «Каліка з острова Інішмаан», «Людина-подушка» з успіхом йдуть на кращих сценах Лондона й Нью-Йорку.

Майстерно прописані історії Мартіна МакДони стали сценаріями фільмів «Залягти на дно в Брюґґе», «Сім психопатів», «Три білборди за межами Еббінга, Міссурі», «Банші Інішерина». Ба більше, в цих проєктах він виступив як режисер. Талант МакДони визнаний не тільки тисячами глядачів, а й вимогливим журі премій «Оскар», BAFTA, «Золотий глобус».

І ось, нарешті, пʼєса Мартіна МакДони буде зіграна на запорізькій сцені. Головні герої вистави «Самотній захід», брати Вален та Колмен, досягли середини життя, але не мають жодних цілей чи планів на майбутнє. Брати вправні лише в одному – завзятому цькуванні один одного. І от серед них опиняється сумний священник – отець Велш – людина, сповнена слабкостей та сумнівів. Він з усіх сил намагається напоумити братів. Але чи можливо це?

Цю брутальну історію про кризу віри, невзаємне кохання та новеньку газову плитку поставив відомий режисер-експериментатор, заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов. Він є одним із засновників театру-лабораторії «Vie» і премʼєра драми «Самотній захід» є своєрідним поверненням митця на запорізьку сцену. «Моє завдання, як режисера, – слідувати за геніальним драматургом. В цій роботі я з’ясовую для себе як виглядає сучасна людина, яка втратила віру».

Спеціально для вистави сценічну коробку було перетворено на житлову кімнату. Ретельно добиралися меблі, деталі інтерʼєру, створювався максимально правдоподібний реквізит. Для реалізації однієї зі сцен театр придбав рушницю. А за законами театру, якщо у першому акті ви бачите рушницю, в другому акті ви почуєте постріл. Саме тому, а ще через наявність ненормативної лексики, для глядачів встановлені вікові обмеження – 18+. Вистава триває близько 3-х годин, з антрактом.

Квитки на покази 3-4 та 10-11 лютого вже у продажу на сайті musin.zp.ua. Початок вистави о 16:00 в приміщенні театру-лабораторії Vie (острів Хортиця, вул. Наукового містечка, 35). Додаткова інформація за номером +38(095)776-54-32 (Viber, Telegram, WhatsApp).


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в