misto.zp.ua

Понад пів тисячі лекцій на антикорупційну тематику – як профілактика серед запорізьких податківців

Протягом минулого року управлінням власної безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області здійснено комплекс заходів, спрямованих на усунення причин та умов, що сприяють здійсненню корупційних діянь та інших правопорушень працівниками ДФС під час службової діяльності.

Одним із профілактичних заходів є перевірка кандидатів на посади до ДФС області. З початку року проведено 289 перевірок кандидатів, внаслідок чого 8 особам відмовили у призначенні.

- Ми повинні не лише боротися з корупцією, а й відновлювати довіру громадян та готовність платників податків працювати з державними фіскальними органами прозоро та чесно. Аби запобігти вчиненню посадовими особами ДФС та його територіальних органів корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією за минулий рік, в колективах фахівці власної безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області провели понад 500 бесід та лекцій на антикорупційну тематику, - зазначає в.о. начальника управління власної безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області Олег Стадніченко.

Протягом 2014 року співробітники управління провели 159 службових перевірок, за результатами яких 45 матеріалів направили до правоохоронних органів Запорізької області для прийняття рішень згідно з чинним законодавством. Правоохоронними органами Запорізької області за вказаними матеріалами розпочато 22 кримінальних провадження та складено 3 адміністративних протоколи про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Так, наприклад, фахівцями управління проведено службову перевірку за фактом вимагання посадовими особами ГУ ДФС у Запорізькій області незаконної грошової винагороди у керівника одного із фермерських господарств Запорізької області за сприяння у веденні фінансово-господарської діяльності.

Після проведення перевірки матеріали направлено до правоохоронних органів Запорізької області для прийняття рішення відповідно до ст.214 КПК України.

Прокуратурою Запорізької області відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) .

В ході здійснення слідчо-оперативних заходів затримано співробітника ГУ ДФС у Запорізькій області під час отримання ним незаконної грошової винагороди в сумі 5 тис. грн.

Після виконання всіх необхідних слідчих дій, які довели винність у скоєнні кримінального правопорушення, затверджено обвинувальний акт по кримінальному провадженню за фактом отримання неправомірної вигоди та направлено до Бердянського районного суду для розгляду по суті.

Усього за минулий рік фахівцями управління власної безпеки області підготовлено та направлено керівникам територіальних органів ДФС Запорізької області 112 подань щодо вжиття заходів з усунення причин та умов, що призвели до скоєння правопорушень з боку податківців. Про неприпустимість скоєння дій, які близько межують з протиправними 106 співробітникам винесені офіційні застереження.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в