misto.zp.ua

Роль та ефективність градирних систем

Роль та ефективність градирних систем

Градирні являють собою конструкції, призначені для зменшення температури води в ході промислових та енергетичних процесів https://termocom.com.ua/poleznaya-informatsiya/gradirni-i-ikh-primenenie. Вони особливо поширені на теплоелектростанціях та інших підприємствах, де необхідно зменшити температуру води.

Принцип функціонування градирні полягає в тому, що гаряча вода надходить зверху на спеціальні поверхні (градирні ламелі або каркас), де вона рівномірно розподіляється та стікає вниз, викликаючи випаровування частини рідини. У ході цього процесу випаровування виділяється тепло, що призводить до охолодження води, що залишилася. Вода, що випарувалася, виводиться в атмосферу у вигляді пари.

Типи градирень

Існують два типи градирень: мокрі та сухі. У мокрих градирнях вода безперервно проходить через систему, тоді як у сухих градирнях вода накопичується внизу та повторно повертається до системи охолодження.

  • Прямоточні градирні – вода протікає градирною поверхнею вертикально вниз. Вони зазвичай мають просту конструкцію та вимагають менше енергії для роботи.
  • Контрструмові (або контрпоточні) градирні - вода протікає в протилежному напрямку по відношенню до потоку повітря. Це може підвищити ефективність охолодження, оскільки повітря з нижчою температурою контактує з теплою водою. Індукційні градирні застосовують вентилятори формування потоку повітря над спорудою, прискорюючи процес випаровування води.

Градирні відіграють важливу роль у промисловості, допомагаючи підтримувати оптимальні температури в системах охолодження та зменшуючи негативний вплив на навколишнє середовище за рахунок ефективного використання водних ресурсів та зниження викидів в атмосферу.

Принцип роботи градирні

Заснований на використанні випаровування води для охолодження. Основні принципи функціонування градирні:

  1. Подача гарячої води, яка потребує охолодження, надходить на верхню частину градирні. Це може бути вода із конденсаторів парових турбін на теплових електростанціях, виробничих процесів тощо.
  2. Розподіл води. При надходженні на градирню вода розподіляється за спеціальними поверхнями (градирними ламелями або іншими елементами), які забезпечують максимальну поверхню контакту з повітрям.
  3. Повітря, що входить до градирні природним чином або за допомогою вентиляторів, контактує з водними потоками, викликаючи випаровування частини води.
  4. Процес випаровування води прибирає тепло, в результаті чого вода, що залишилася, охолоджується. Таким чином, тепло переноситься з води у повітря під час випаровування.
  5. Відведення води, що випарувалася: Вода, що випарувалася в процесі, виходить з градирні у вигляді пари.
  6. Рециркуляція або видалення води: Вода, що залишилася після випаровування, може рециркулюватися назад в систему охолодження для повторного використання або бути видалена з системи, залежно від конкретних вимог процесу.

Градирня ефективно використовує фізичний процес випаровування води для охолодження промислових чи енергетичних процесів, запобігаючи перегріву та забезпечуючи ідеальні умови для роботи обладнання.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в