misto.zp.ua

У Запоріжжі через скарги містян перевірили роботу маршрутників

У Запоріжжі через скарги містян перевірили роботу маршрутників

Найбільша кількість скарг від пасажирів надійшла на 5 автобусних маршрутів

Як повідомляють у Запорізькій міськраді, комісія з питань обслуговування автобусних маршрутів перевірила майже 400 скарг від пасажирів.

Серед найпроблемніших питань – відмова в пільговому проїзді особам, які мають на це право, та незадовільний стан транспорту.

Найбільша кількість скарг надійшла на автобусні маршрути №54, 96, 80, 83, 58.

Фото з відкритих джерел: один із міських маршрутів, на який надійшло багато скарг від пасажирів

З двома з цих перевізників міському управлінню транспорту навіть запропоновано розірвати договори.

Що стосується “болючого питання” – пільгового проїзду – то у міському управлінні транспортного забезпечення наголошують, що жодних законних підстав для перевезення лише одного чи двох пільговиків за рейс у маршрутці немає.

– Щодо перевезення пільгових категорій – без обмежень у кількості.

Тобто надання тільки обмеженої кількості пільгових місць, а це часто буває 2–3 місця, є порушенням транспортного законодавства, – розповів головний спеціаліст управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міськради Сергій Волков.

Нагадаємо, що в Запоріжжі комісію для перевірки міських автобусів та маршруток створили у листопаді 2023 року рішенням виконавчого комітету №661 від 09.11.2023 року.

До складу комісії увійшли представники Запорізької міської ради, ГО “Допомога Запоріжжя”, ГО “Юридична допомога населенню”, Державної служби України з безпеки на транспорті, Департаменту патрульної поліції, Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України, КП “Муніципальна варта”.

Як сказано у рішенні, утворена комісія “має здійснювати документальний та фактичний моніторинг на предмет своєчасності, достовірності та реального виконання дотримання вимог законодавства про автотранспорт та дорожній рух, перевірку графіку руху транспорту, його технічного та санітарного стану”.

Фото: Telegram/ секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в