misto.zp.ua

У запорізькому цирку – лід, полумiя та неперевершена майстерність

У запорізькому цирку – лід, полум′я та неперевершена майстерність

У Запорізькому державному цирку із великим успіхом триває нова програма «Незламні!», підготована українськими майстрами циркового мистецтва. Програму демонструє талановитий самобутній колектив – цирку на льоду, що означає неперевершений професіоналізм виконавців, карколомні трюки, яскраве лазерне шоу і дуже багато позитивних глядацьких емоцій.

Колись цей колектив привозив до нас казкову історію про зачаровану принцесу, тепер у програмі царює зовсім інша, суто патріотична тематика: знайомі номери йдуть у супроводі патріотичних пісенних хітів, продиктованих таким непростим сьогоденням. Це «Доброго вечора. Ми з України», «Горить – палає техніка ворожа…», сумні думи полоненого, а також українські народні пісні.

Відкриває програму святковий вихід учасників у стилізованих костюмах. Кілька пар демонструють майже усі складні елементи, які можна побачити під час змагань фігуристів.

У новій цирковій виставі знайшлося місце різноманітним акробатичним номерам, виступу із тваринами, жонгляжу, ілюзії. І увесь вечір біля льодового «килиму» про чудовий настрій публіки дбала весела симпатична клоунеса Юлія Кисіль.

Але не можна забувати, що під ногами в артистів зовсім не килим, а безжальний лід. Тому, демонструючи володіння ковзанами, треба бути дуже й дуже обережними. Колись один з учасників програми мені пояснив: «Розумієте, у цирку усяке може бути. Якщо зірвешся зі снаряду у повітрі і впадеш на килим у манежі, це одне. А от коли там буде лід…».

Недаремно згадалися оті слова, бо у програмі є акробатичні номери, які виконують повітряні гімнасти. Наприклад, Наталя і Олексій Царевські працюють у повітряному кільці дуетом. Номер дуже ефектний, але й небезпечний. В Наталі також є повітряне соло на місяці. Ми не жартуємо! Циркове знаряддя дійсно має форму місяця, а виступ Наталі – то суцільна поезія.

Але продовжимо парад акробатичних номерів у програмі. Трюки із ренським колесом демонструє Костянтин Таран, хула-хупи крутять Вікторія Полякова і обдарована Наталя Царевська. Майстри жонгляжу під керівництвом Сергія Петрова розігрують веселу сценку у львівській кав′ярні, де францюваті парубки жартують із місцевими красунями, а потім жонглюють булавами і смолоскипами.

Велике враження справляє номер зі скакалками під керівництвом Андрія Лапшова. Нагадуємо: йдеться про лід і ковзани. Але акробати завзято та ще й з веселими посмішками виконують досить складні трюки, дивуючи глядачів.

Із чудовим файєр-шоу знайомлять публіку Олена Гужова, Ольга Лозова і Владислав Біленький. У їхніх руках полум′я перетворюється на вогняні віяла, парасольки, млинові крила. Поєднання льоду із спалахами вогню справляє велике враження,яке просто треба бачити.

Дива ілюзії демонструє Олександр Кабаков. Він хвацько розпилює красунь, зачиняє їх у чарівних валізах, а потім ті валізи протикає мечами, шампурами, якимось іншим невідомим знаряддям. Але жодна красуня після участі у такому от неподобстві не постраждала. Усі вони після всіляких екстримів з′являлися із валіз дуже енергійними, із гарним настроєм.

Номер із тарілочками на вудках вже знайомий запорожцям. Але Олена Гужова та Олександр Кабаков перетворили той номер на веселе гангстерське пограбування банку. Їхні тарілочки стали величезними доларами, а «бандито-гангстерито» їх спочатку розкрутили, а потім зібрали і поклали до сейфу.

У цій програмі майже всі виконавці професійно володіють ковзанами, звичайними і не зовсім. Наприклад, публіці демонструють катання на ковзанах, що схожі на невеличкі парканчики, які мають кілька сантиметрі у вишину. Ковзани можуть бути на ногах, а можуть і на руках. Не вірите? Йдіть і подивіться самі.

По льоду також їздять на моноциклах – велосипедах із одним колесом, або навіть ходять на високих підборах, як от дресирувальниця Тетяна Дробот. А її дуже спритні вихованки такси взагалі бігають «босоніж» та ще й на скейтах роблять покотушки. Для цих артисток розстеляють спеціальний килим: і виступати зручно, і лапки не мерзнуть.

Сумувати під час перегляду програми було ніколи, різноманітні емоції мерехтіли і зашкалювали. І в антракті публіка не сумувала. Багато хто купував циркові сувеніри, кульки, прикрашені різнокольоровими вогниками, кульки-іграшки. Біля мене, наприклад, в антракті літала кулька у вигляді веселого дракончика. Хоча під час вистави той дракончик швиденько приземлився, щоб не заважати артистам.

Вистава закінчилася квітами, сувенірами, гучними оплесками. Зал дружно скандував: «Молодці!». Артисти ж, у свою чергу, дякували глядачам і висловлювали надію на нові чудові зустрічі.


Галина СОЛОВЙОВА, фото з сайтів українських цирків


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в