misto.zp.ua

Влада Запоріжжя наполягає на об’єднанні міських лікарень

Влада Запоріжжя наполягає на об’єднанні міських лікарень

У місті не просто продовжать оптимізацію медзакладів, а й “розширять”

Як повідомляють на сайті Запорізької міськради, координаційна рада з питань охорони здоровʼя проаналізувала роботу медичних закладів міста за минулий рік.

“Головний висновок, якого дійшли абсолютно усі представники координаційної ради – Запоріжжю вкрай необхідне продовження оптимізації медичної галузі”, – зазначають у мерії та додають: “якщо низка міських медзакладів не пройде реорганізацію, то просто самоліквідується. Щоб цього не допустити, ми й запустили процес оптимізації”.

Далі секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів про “бунтівників” від медицини, які виступають проти оптимізації медзакладів:

“Але знайшлися керівники, які спротивились реорганізації і тим самим зараз просто вбивають міські лікарні.

Це підтвердив і аналіз результатів минулорічної роботи медзакладів міста.

Тому, разом з представниками координаційної ради з питань охорони здоровʼя, будемо не лише продовжувати оптимізацію, а ще й розширюватимемо її так, як того вимагає сучасне законодавство”.

Що це за лікарні, де “спротивились реорганізації”, не повідомляється.

Але раніше міська влада звинувачувала в неефективності роботи, і не тільки, керівників лікарні №10 та пологового будинку №9.

Дослівно: “Підкреслюю, що виплата зарплатні – це особиста відповідальність керівників лікарень, які мають бути ефективними менеджерами, а не знищувати заклади заради збереження посади.

Так на рахунках лікарні №10 на початку року було 10,5 мільйонів, а зараз (кінець грудня 2023 року – авт.) її керівник довів заклад до заборгованості по зарплатні аж на 8,7 мільйонів.

Така сама ситуація і з пологовим будинком №9, який теж має офіційну заборгованість по виплаті заробітної платні”, – зазначав Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, що рішення про реорганізацію лікарень, пологових будинків, центрів ПМСД та стоматологічних поліклінік було ухвалене на сесії Запорізької міської ради у грудні 2022 року.

Зокрема, планувалося об’єднання пологових будинків – №9 (Хортицький район) та №4 (Дніпровський район).

Також йшлося про приєднання міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги (5-ї) , що знаходиться на вулиці Перемоги до лікарні №6 на Сталеварів в рамках економії бюджетних коштів.

Згодом суд скасував це рішення міської влади про реорганізацію та визнав дії влади протиправними.

В усіх випадках “оптимізації” пояснення від Департаменту охорони здоров’я було типовим – управлінська оптимізація та “спрямування вивільненних грошей на першочергові потреби в галузі”.

Розрахунки і цифри в проектах рішень не надавалися…


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в