misto.zp.ua

Великі зміни у маленькому місті

Місто Енергодар називають енергетичною столицею України. І це дійсно так, бо саме в ньому зосереджені два енергетичних гіганта, які виробляють значну частину електроенергії в Україні. Місто монофункціональне. Адже і Запорізька АЕС, і Запорізька ТЕС належать до однієї галузі. Енергодар вважають містом благополуччя. Ще б пак, - 80% працевлаштованих громадян отримують стабільну і високу заробітну плату. Та все ж проблем існує в місті чималенько. І вирішує їх новообрана влада –команда Президента України В.Ф. Януковича на чолі з міським головою Ігорем Наумичевим.

Основна мета команди – перетворити Енергодар на сучасне, комфортне, європейське місто. Це чисті, добре освітлені вулиці, гарні дороги, ошатні будинки.

Впроваджувати добрі справи нова влада почала задовго до виборчої кампанії. Саме в той час, коли агітація набула певних обертів, місто вже перебувало в стані значних змін: засяяли по-новому І та ІІ мікрорайони, набули належного вигляду дороги.

Хтось привертав до себе увагу влучними гаслами, а хтось усував недоліки роботи попередників. Зниження тарифів на 30% дало змогу відчути значну економію, сплачуючи комунальні послуги. Найголовніше – розпочалися роботи щодо переведення тепла І-ІІ мікрорайонів на теплоносії від Запорізької АЕС.

Нова влада не залишила поза увагою проблему застарілої інфраструктури, більшість елементів якої давно вичерпали свій ресурс. Адже це одна з основних причин аварійних ситуацій. Якщо частенько ліквідовувати пориви, залишаючи жителів міста без тепла та гарячої води, можна ставити одразу крапку на довірі громади до влади. Зовсім інший підхід до вирішення проблем у Ігоря Миколайовича та його однодумців. Вони йдуть назустріч енергодарцям, бо керуються у своїй роботі девізом «почую кожного».

Громада повірила людям, які взяли на себе відповідальність за ситуацію в місті. Лише за останній місяць на адресу міського голови надійшло близько 200 звернень. Слід зазначити, що Ігор Миколайович сам для себе найсуворіший критик. Саме тому він зі своїми заступниками разом з керівниками комунальних підприємств розглядає заяви громадян за місцем їх проживання. Такий метод роботи дає змогу ефективно і в короткий термін ліквідувати проблеми. І як би старанно не намагалися підірвати авторитет міському голові та його заступникам «борці за справедливість», місто живе і розвивається, відходять в історію невирішені раніше питання.

Серед населених пунктів України, віднесених до ІІІ категорії, місто Енергодар зайняло третє місце у всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2009 рік і отримало від Міністерства з питань житлово-комунального господарства України не лише Свідоцтво, а й цінний приз – оприскувач STIHL SR 430.

Благоустрій міста – це його візитна картка. Оцінка роботи нової влади залежить від зовнішнього вигляду Енергодара. Можна кожного дня саджати квіти, кущі та дерева, та про встановлення спортивних та дитячих майданчиків для дітей забувати не слід. У проекті – місця для відпочинку, розвиток міського парку, реконструкція діючих фонтанів. Та все ж головним залишається питання благоустрою громадян. Як зазначає міський голова: «якщо в квартирі холодні батареї – гріш ціна такій владі. І ніякі аромати троянд не відволікатимуть від існуючих негараздів». Всьому свій час: і саджати, і лагодити, і будувати.

Все, що зроблено за короткий проміжок часу, заслуга небайдужих енергодарців, яких об’єднує любов до свого міста. Усе, що вдалося реалізувати – це результат зусиль багатьох людей, підкреслює щоразу Ігор Миколайович. Бо лише спільними зусиллями можна зробити життя енергетичного серця України кращим.

Виборчі перегони залишилися позаду. Попереду нереалізовані проекти: створення програми будівництва доступного житла, розвиток міських програм соціального захисту населення, капітальний ремонт житлового фонду, усунення дефіциту освітлення, комплексна реконструкція і модернізація інженерних мереж та комунікацій. «Я несу повну відповідальність перед мешканцями міста за проекти, які ми розпочали і плануємо реалізовувати далі, – підкреслює щоразу міський голова. – У мене немає часу займатися популізмом».

Справді, чому б не залишити свої амбіції всім небайдужим і не включитися до роботи.

Сьогодні міська рада – це досвічені керівники, енергійні заступники, талановита молодь. Прекрасна команда для втілення інноваційних проектів на благо флагману української енергетики. Слід зазначити, що величезна частина рішень на місцевому рівні – це рішення політичні. Питання економічного розвитку, підтримка малого чи великого бізнесу, питання використання земельних ресурсів, питання гуманітарної сфери – освіти, охорони здоров’я, культури, питання соціального захисту, питання комунального господарства – все це політичні питання. То ж роботи вистачить всім, кожен може заявити про себе в тому чи іншому аспекті.

І взагалі слід пам’ятати про те, що громадяни на прикладі нашого міста можуть побачити, в чому саме полягає політика певної партії, наскільки ця політика відповідає їхнім інтересам, переносячи це розуміння на загальнонаціональний рівень. Хіба не так?

Сьогодні, в умовах ринкової економіки, час вимагає докорінних змін основних стереотипів мислення.

Можливо настав час заявити про себе на повен голос не лише політичними акціями, а й добрими справами.

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Еженедельная региональная газета РОСТ издается с 3 ноября 2004 года – и за это время завоевала репутацию популярного издания, оперативно информирующего о новых предложениях рынка товаров и услуг. Популярность газеты растет, в первую очередь, благодаря тому, что РОСТ как универсальное издание стремится предоставлять своим читателям наиболее полную и объективную информацию.

Специализация газеты: новости, реклама товаров и услуг, частные и коммерческие объявления, вакансии, справочные материалы, юридические консультации; 45 каналов телепрограммы с анонсами и другая информация.

Издание имеет статус областного и распространяется городах Энергодаре, Каменке-Днепровской, Днепрорудном, Васильевке, Михайловке, а также в Каменско-Днепровском, Велико-Белозерском, Васильевском и Михайловском районах.

Контакты

Почтовый адрес:
71503, г. Энергодар, пр. Строителей, 17/2, офис 27 – 30.
Тел./факс:
(06139) 4-04-32; 6-00-06; 6-07-80
E-mail:
rost@oriontv.net

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в