Можливість створення міської військової адміністрації в Запоріжжі залишається актуальною, — Федоров

24.04.2024

Можливість створення міської військової адміністрації в Запоріжжі залишається актуальною, — Федоров

Сьогодні, 24 квітня, після позачергової сесії Запорізької міської ради, під час якої Регіну Харченко обрали секретаркою міськради та в.о. міського голови, відбувся брифінг новоспеченої посадовиці та голови ЗОВА Івана Федорова з журналістами.

Неодноразово з’являлася інформація, що в обласному центрі можуть створити міську військову адміністрацію. Нещодавно відповідне подання надіслав Федоров президентові України. У документі зазначається, що «утворення військової адміністрації у Запорізькій територіальній громаді сприятиме підвищенню ефективності запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану в умовах агресії російської федерації, оборони, цивільного захисту, громадської безпеки і порядку, захисту критичної інфраструктури, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на території регіону».

Під час брифінгу очільник ЗОВА підкреслив, що можливість створення міської військової адміністрації залишається:

«Я хочу зазначити, що це не перше подання, яке було зроблено. Такі подання робилися й раніше. Я дійсно вважаю, що актуальність військової адміністрації на сьогоднішній ранок була. Щодо подальших дій, я дуже сподіваюся, що колектив, який призначений депутатами міської ради, покаже свій результат, й потім буде прийняте рішення найвищим керівництвом нашої держави».

Нагадаємо, під час позачергової сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за звільнення з посад декількох заступників міського голови.

Мова йде про першого заступника міського голови, Олександра Власюка, а також заступників Олександра Казанцева й Степана Махсма.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |