Від пива «підрізка» до деколонізації назви запорізького порога: телеведуча Яна Брензей розказала про своє Запоріжжя

24.04.2024

Від пива «підрізка» до деколонізації назви запорізького порога: телеведуча Яна Брензей розказала про своє Запоріжжя

У Києві відбулася зустріч-дискусія корінних запоріжців: журналістки-новинарки Яни Брензей та сценариста «Телебачення Торонто» Макса Щербини «Розмова про дім. Запоріжжя». Вони обговорювали свої спогади про місто, в якому народилися, а з зали лунали питання й рефлексії. Модерувала дискусію журналістка Тетяна Терен, яка бувала в Запоріжжі ще до початку повномасштабного вторгнення. Ролик вийшов на Youtube книгарні Видавництво Старого Лева.

У книгарні ВСЛ ва започаткували розмови про тимчасово окуповані та прифронтові міста України. Першим містом стало Запоріжжя.

Яна Брензей поділилася спогадом про місточок біля БК «Дніпроспецсталь», на якому журналістка ходила в дитинстві, гуляючи з батьком. Телеведуча розмірковувала, що місто довгий час сприймалося нею як перехідна точка на шляху до Києва та кращої кар'єри, але з початком повномасштабного вторгнення вона відчула, що боїться його втратити, бо любить окремі місця та спогади в них.

Источник: panoptikon.org

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |