Запоріжжя відвідав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України

03.05.2024

Запоріжжя відвідав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України

З робочим візитом до Запоріжжя завітав тимчасово виконуючий обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Спільно з головою Запорізької ОДА Іваном Федоровим, секретарем міської ради Регіною Харченко міністр оглянув об’єкти культурної галузі міста. Посадовці відвідали Національний заповідник «Хортиця», зокрема історико-культурний комплекс «Запорозька Січ».

Під час свого візиту Ростислав Карандєєв наголосив на важливості розвитку культури в умовах війни. А також анонсував, що найближчим часом запоріжці та гості міста зможуть повноцінно насолодитися красою Хортиці.

- Те, що сьогодні відбулося фактично офіційне відкриття заповідника Хортиця для відвідувачів є знаком не тільки того, що влада розуміє виклики, які стоять перед нею в частині розвитку і підтримки індустрії культури, але є ознакою того, що всупереч викликам, небезпеці ми робимо все необхідне для того, щоб життя продовжувалось. Ми переконалися в тому, що адміністрація заповідника, за підтримки обласної влади, міста, сьогодні підготувалися якнайкраще до того, щоб прийняти відвідувачів. До того, щоб кожна людина, яка ступить на цю землю, відчула велику гордість за свою минувшину і отримала ковток підживлення, який дозволить нам і надалі протистояти ворогу, забезпечить сили і спроможність в подальшому повернути всю нашу українську землю, - зазначив Ростислав Карандєєв.

Також т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України повідомив, що за підсумками робочого візиту буде прийнято низку важливих рішень, направлених на підтримку і розвиток культурної галузі в регіонах, зокрема прифронтових.

Секретар міської ради Регіна Харченко наголосила, що нині культура не просто важлива, а є фундаментом нашої цілісності, нашою цінністю.

- Ми в Запоріжжі, як ніхто, розуміємо всі складнощі. Разом з тим, ми вистояли, місто живе, працює, сплачує податки, піклується про підтримку культурного фонду. Працюватимемо й надалі, щоб зробити місто ще більш кращим, комфортним, і безумовно, дбаємо про безпеку, - зазначила Регіна Харченко.

Також Регіна Харченко повідомила, що вже з 8 травня запоріжці зможуть замовляти екскурсії музейними експозиціями історико-культурного комплексу «Запорозька Січ».

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |