misto.zp.ua

Армія беззмінних. Чому ЗСУ стає все важче стримувати натиск противника

Армія беззмінних. Чому ЗСУ стає все важче стримувати натиск противника фото

 

Час працює проти ЗСУ, боїв — дедалі більше, а людей — дедалі менше, пише військовослужбовець ЗСУ Єгор Фірсов. Саме в цьому, у величезному браку людей, зараз він бачить головну проблему української армії.

Як ви помітили — я зараз не часто пишу щось в мережах.

Можу, звичайно, про наші локальні успіхи, їх багато — майже щодня в нас вражена ворожа техніка. Майже щотижня ми завдаємо ворогу втрат на мільйони, але то усе локальні успіхи.

Але загалом ситуація, звичайно, м’яко кажучи — не найс.

Насамперед тому, що інтенсивність бойових дій зростає все більше, а людей у війську стає все менше.

Ті, хто працюють зараз — падають з ніг.

Тих, хто вибуває внаслідок лікарняних і поранень — немає кому замінити.

Нещодавно одну з моїх груп зупинили на блокпосту, хлопці були такі втомлені, що ВСП подумали, що вони п’яні. Ситуацію розрулили, але навіть ВСП мені в телефоні визнали, що за останні пів року дуже часто плутають п’яних з втомленими бійцями, що просто засинають на ходу.

Ще по одному пілоту прилетіла міна. Він щасливчик — в шпиталі, вже рветься у бій. Але цей місяць якісно підмінити бійця нікому.

Про піхоту — я взагалі мовчу. Там ситуація ще гірше, що і писати не хочеться.

Війну можна порівняти з перетягуванням каната. Ми значно сильніші і кмітливіші, тільки на протилежному боці у противника — три склади команди, що постійно міняються і заходять на раунди свіжішими силами.

 

І на декілька раундів тебе вистачає — а далі ти все більше втомлюєшся і тобі важко протистояти противнику, в якого свіжі сили.

Скільки завгодно можна виготовити дронів: мільйон чи мільярд — але запускають їх люди, причому не аби які, а підготовлені і вмотивовані, — без людей дрони не летять і техніка не їде.

Пригнічує, ще те, що час починає грати проти нас все активніше. Мені, щоб з нуля сформувати розрахунок (групу бійців) fpv дронів, потрібно від 3 до 6 місяців.

Учбова частина, бюрократичні оформлення, теорія, практика, — все це займає час. I це при умові, якщо я не помилюсь в людині, бо бувають такі випадки, що дрони не для нього, скільки не навчай людину, результату не буде. З піхотою легше, але якісного піхотинця треба теж підготувати.

Потрібна, нарешті, мобілізація всієї країни! І мова не в донатах, мова в серйозній залученості кожної людини і установи в оборону.

Потрібна мобілізація підприємств, де не військовий збирає гроші на ремонт авто, а вже готове мобілізоване СТО в умовному Краматорську, що робить потоком авто підрозділам.

Командир танкової роти не має шукати, де йому зробити "мангали" — потрібно мобілізовувати підприємства, що будуть варити "мангали" під ключ.

Серйозні захисні споруди треба робити усією країною, із залученням підприємств і адміністрацій західних областей.

Подібних прикладів дуже багато — і мобілізації всієї країни тут, на фронті, не відчувається.

Коротше, і так вже багато тексту і речей, які є досить очевидними — можна відкрити історію будь-якого конфлікту в Вікіпедії, і суть перемоги завжди зводиться до того, що перемагає той народ, який краще і якісніше організований.

Треба вже нарешті прокидатись, бо ризик прої**ти країну в цьому столітті високий, як ніколи.

Автор висловлює особисту думку, яка може не збігатися із позицією редакції. Відповідальність за опубліковані дані в рубриці "Думки" несе автор.

Єгор Фірсов, військовослужбовець ЗСУ


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |