misto.zp.ua

Смачні сувеніри та перекус в дорогу: яку їжу можна брати з собою в літак

Смачні сувеніри та перекус в дорогу: яку їжу можна брати з собою в літак фото

 

Мандрівникам, що зібралися подорожувати літаком, варто знати, що правила безпеки на авіатранспорті забороняють перевозити деякі продукти харчування або обмежують дозволену кількість.

Щоб перекусити в аеропорту перед тим, як сісти в літак, зазвичай доведеться викласти кругленьку суму, бо ціни там суттєво вище, ніж у звичайних кафе та магазинах. Тому задля економії мандрівники часто намагаються взяти з собою їжу в дорогу або ж везуть додому смачні згадки про подорож. 

Про те, які продукти без проблем пройдуть через сканери безпеки в аеропорту, а що варто залишити вдома, розповіло видання The Sun.

Яку їжу брати в літак – дозволені та заборонені продукти

Якщо служба безпеки вирішить, що ви намагаєтеся провести небезпечні або недозволені речі, то їх конфіскують. До того ж це призведе до втраченого часу, затримок та стресу. Тому перед поїздкою варто переконатися, що ваш багаж відповідає правилам.

В ручній поклажі до літака можна проносити:

  • печиво та сендвічі;
  • фрукти та овочі;
  • тверді сири;
  • інші тверді харчові продукти, які не заборонені митними правилами країни призначення.

Обмеження перш за все стосуються так званих рідких продуктів, до яких відносяться не тільки напої, а саме:

  • банки з джемом, сиропом, медом або соусами;
  • консерви, які містять будь-яку кількість рідини (наприклад, рибні консерви або маслини);
  • йогурти;
  • супи.

За правилами авіаперевезень, всі рідкі продукти повинні бути у контейнерах об’ємом не більше 100 мл, а загальна їх кількість не може перевищувати одного літра рідини. Додатково всі контейнери необхідно покласти в окремий прозорий герметичний пакет і під час перевірки багажу тримати його в руках.

До цього ж пакета необхідно помістити й шоколадні цукерки з рідкою начинкою, але їх об’єм під час перевірки враховуватися не буде.

Ще один момент, який варто враховувати – наскільки вживання вашої улюбленої їжі може завадити комфортному перебуванню на борту інших пасажирів. Тож надто ароматні продукти (наприклад, м’які сири з пліснявою або їжу з великою кількістю прянощів) краще здати в багаж.

Перевезення їжі в літаку – винятки з правил

Якщо у пасажира є медичні або дієтичні потреби, які потребують перевезення більшого об’єму рідини, служба безпеки може зробити виняток з правил. Але для підтвердження такої необхідності доведеться надати відповідні документи, наприклад, медичний висновок або рецепт лікаря. Щоб переліт пройшов без зайвого клопоту, варто уточнити можливість перевезення необхідних продуктів у довідковій службі аеропорту заздалегідь.

Ще одне виключення під час авіаперевезень родиться для дітей віком до двох років. Батьки можуть брати для них дитяче харчування у повному необхідному обсязі, але всі продукти для дитини мають бути упаковані в окрему сумку.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
MISTO.ІНФОРМ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |