misto.zp.ua

Стають небезпечними: лікарка назвала продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовці

Стають небезпечними: лікарка назвала продукти, які не можна розігрівати у мікрохвильовці фото

 

Більшість людей вважають, що розігріти залишки вчорашньої їжі у мікрохвильовці – це швидкий і простий спосіб заощадити час. Але це може бути небезпечно для вашого здоров’я.

За словами доктора Марі-Елен Дювенаж, експерта з безпеки продуктів в Університеті Ноттінгема, деякі харчі, такі як рис, яйця, гриби, шпинат, картопля, морепродукти, курка та масло, можуть бути небезпечними для здоров’я, якщо їх розігріти.

Вона пояснила – це тому, що при повторному нагріванні ці продукти можуть містити шкідливі бактерії або канцерогени.

Щоб захистити себе від харчового отруєння або інших захворювань, лікарка порадила не ставити на розігрів у мікрохвильовці наступні продукти:

Рис – він може містити бактерію Bacillus cereus, яка виробляє токсин, що викликає харчове отруєння. Ці бактерії можуть вижити при приготуванні й розмножуватися, якщо рис розігрівати.

Яйця також можуть містити бактерії Salmonella, які можуть викликати харчове отруєння. Ці бактерії можуть вижити при приготуванні, але можуть розмножуватися, якщо яйця гріти у мікрохвильовій печі.

Гриби – повторне нагрівання може знищити білки та поживні речовини. Також при розігріванні у мікрохвильовці білки грибів окислюються та можуть стати канцерогенними (потенційно – викликати рак).

Шпинат може містити нітрати, які можуть перетворюватися на канцерогени при нагріванні.

Картопля, морепродукти, м'ясо, масло, олія, гострий перець – це також продукти, які не підходять для розігріву у мікрохвильовці.

Це саме стосується й молока та дитячого харчування. Лікарка пояснила: "Якщо ваша дитина не доїла всю розігріту порцію, вона може містити бактерії з рота вашої дитини. Коли дитяче харчування повторно розігрівається, воно може не досягти температури, необхідної для знищення цих бактерій, і це може спричинити захворювання харчового походження".

Щодо молока – нагрівання у мікрохвильовці призведе до знищення поживних речовин.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в