misto.zp.ua

Топ-9 популярних комп’ютерних ігор, які можуть вам сподобатися

У кожної людини є необхідність відпочинку, в першу чергу, щоб зберегти свій фізичний та емоційний стан в нормі. Хтось для себе обирає читання книг, перегляд фільмів, або прогулянку. Можливо це буде улюблене хобі або заняття спортом, а можливо хтось надає перевагу відеоіграм. Ігрові бібліотеки постійно поповнюються новинками, та не всім з них вдається привернути увагу справжніх поціновувачів.

У цій статті ми зібрали для вас рейтинг найпопулярніших ігор на сьогодні у трьох різних жанрах. Вони не повинні сподобатися всім, та ми впевнені, що ви обов’язково знайдете щось для себе, аби приємно провести час.

Пригодницькі

В іграх такого жанру гравцю надають можливість досліджувати ігровий світ, паралельно виконуючи завдання та розв’язуючи головоломки. Невід’ємною частиною пригодницьких ігор є пошук підказок або прихованих деталей, які допоможуть пройти сюжет.

No Man’s Sky

Захоплива гра, де вам пропонують дослідити дивовижну галактику, яка наповнена унікальними планетами та різними формами життя. Ви можете вільно рухатися по відкритому світу і висаджуватися на поверхню невідомих тіл. Проте будьте обережні, адже зіткнувшись із ворожими створіннями та лютими піратами, дізнаєтеся, що смерть коштує дорого, а виживання залежатиме від того, як ви вирішите покращити свій корабель, зброю та костюм. 

Хоча “No Man’s Sky” на ринку вже майже 8 років, але вона і досі є однією з популярних відеоігор. 

Sea of Thieves

Якщо ви шукали гру про піратів, то цей варіант точно буде до вподоби. Тут є багато чого цікавого: різноманітні острови, пошук скарбів, напружені битви. У грі є декілька фракцій, виконуючи завдання яких у вас буде нагода придбати різні скіни або прикраси на зароблені гроші. Капітанам варто бути насторожі, оскільки їх підстерігають армади примарних кораблів та кораблі зі скелетами, велетенські кракени та ненаситні мегалодони. А на суші. крім пошуку скарбів, ви зможете захоплювати укріплені форти скелетів та грабувати їх. Або боротися з повелителями попелу.

Тут ви зможете грати як на самоті, так і кооперативно: у грі представлені різні кораблі для різної кількості осіб (максимум 4 гравця). 

Palworld

Ця гра 2024 року, але за цей короткий проміжок часу встигла вийти у хіти продажу на платформі Steam. Ви можете подорожувати картою, боротися з ворогами-людьми або з іншими чарівними створіннями – “друзями”, яких можна схопити та “завербувати”. Після цього, вони можуть допомагати гравцю битися або працювати на базі, створювати припаси та предмети для використання в полі. 

Ще в перші кілька днів, після виходу гри, творців звинуватили у плагіаті дизайну покемонів та використанні штучного інтелекту. Та попри цей скандал, вона отримала високий рейтинг, і вже третій місяць не виходить з топів продажу. 

Жахи

Цьому жанру характерне нагнітання атмосфери тривоги і страху. Такі ігри переважно пропонують гравцеві подорож крізь моторошні локації, де на шляху будуть зустрічатися страхітливі вороги. 

Content Warning

Одразу зазначимо, що це кооперативна гра. Ви та ваші друзі – блогери, яким треба спускатися у так званий “Старий світ”. З собою ви маєте камеру, на яку вам необхідно знімати паранормальні явища, які зустрінуться на шляху. Проте головною задачею є вибратися звідти живими, та не втратити камеру. Оскільки після після вилучення з неї відзнятого контенту, його потрібно завантажити на такий собі аналог YouTube – “SpookTube”. А отримані перегляди за ролик і будуть показником виконання завдань. 

Гра не претендує на реалістичність, та попри це занурить вас у моторошний світ незрозумілих та страхітливих створінь.

Lethal Company

Ви є контрактним працівником Компанії, а ваше завдання — збирати металобрухт із покинутих індустріалізованих супутників, щоб виконати квоту прибутку компанії. Ви можете використати зароблені гроші, щоб подорожувати на супутники з вищим ризиком і винагородою, або придбати костюми та прикраси для свого корабля. Може скластися думка: “Що такого цікавого у пошуку сміття?” Та не все так просто. На шляху ви зустрічатимете невідомих створінь, які лише на перший погляд здаватимуться дружелюбними… Тому радимо бути обережними. 

Escape the backrooms

Крім елементів жахів, ця досить популярна гра містить цікаві головоломки. У ній є певна кількість рівнів, у кожному з яких вашим завданням є втекти з “лабіринту” – можна сказати, що це абсолютно інший простір, де не все так, як ми звикли. Уникайте моторошних сутностей, які здатні реагувати на ваші звуки. Тож краще мовчіть, якщо вам загрожує небезпека. 

Симулятори

Цьому жанру властиве точне відтворення виконання дій з різних сфер людської діяльності, природи, тварин, фізичних законів подій або процесів. Зазвичай, у таких іграх немає чітко визначених цілей, важливий сам процес гри. 

Supermarket Simulator

Механіка цієї гри дуже проста: ви починаєте з невеликого приміщення, де є одна полиця і невеликої суми на руках. Мета – розвинутися у справжній супермаркет, відкриваючи доступ до нових товарів, до складу, наймаючи працівників (від касира до людини, що розставляє продукти на полички). На сьогодні, симулятор лише у ранньому доступі, розробники обіцяють додати ще багато цікавого. Та це не заважає йому вже декілька тижнів поспіль бути у топі продажів на платформі Steam. 

House Flipper 2

Цей симулятор будівельника розрахований на одиночну гру, як і більшість ігор цього жанру. Кожен дім у містечку Піннаков, який вам необхідно відремонтувати, має певну історію. А друг Том, який знає всіх сусідів, з радістю поділиться знаннями про місцевість. Крім цього, симулятор дозволяє грати в режимі пісочниці – у ньому можна створювати будинки з нуля.

Цікавою відмінністю гри є наявність певного сюжету. А великою її перевагою є український переклад, що насправді рідко зустрічаються.

Euro Truck Simulator 2

Перевозіть різноманітні вантажі понад 60 містами Європи. Керуйте власним бізнесом, який продовжує розвиватися, навіть якщо ви завершите доставку вантажів. Створюйте власний парк вантажівок, купуйте гаражі, найміть водіїв, керуйте своєю компанією для отримання максимального прибутку. Чудова гра для приємного проведення часу.

Цей рейтинг був створений на основі оцінок гравців на платформі Steam. Сподіваємося, ви обрали для себе ту саму гру, у яку зможете зануритися із задоволенням: самі або ж в компанії сім’ї чи друзів.

Єлизавета КОРХОВА 

ілюстрації: Єлизавета Корхова 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |