misto.zp.ua

Українська кінопрем’єра «Мавка. Лісова пісня»

Найочікуваніший український анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня” вийшов в кінотеатрах України 2 березня. Робота над цим проєктом тривала близько семи років. І недарма. Держкіно назвало “Мавку” найбільш касовим українським фільмом за роки незалежності. Протягом березня на її сеанси було продано 779 798 квитків, а касові збори становлять 98 634 367 грн. 

“Мавка” створювалась з великою любов’ю та увагою до кожної деталі. Багато речей у контексті розробки проєкту і 3D-анімації були новаторськими для України, і фільм дійсно зроблено на гідному європейському рівні, ми можемо пишатися якістю нашого продакшну”, – поділився продюсер стрічки Єгор Олесов.

У основі мультфільму — однойменний твір Лесі Українки. Чарівна Мавка – душа стародавнього лісу, що закохується у талановитого музику Лукаша. Але їхні світи пішли війною одне на одного. А все через появу в селі підступної Килини, яка побудувала поруч із лісом фабрику, задумавши знищити Ліс. Чи зможуть Мавка і Лукаш зупинити війну між людьми і Лісом? Чи завадять вони Килині підкорити природу? Чи врятують власну любов? Герої заговорять голосами відомих артистів. Серед них — Артем Пивоваров, Юлія Саніна із The Hardkiss та DZIDZIO.

Мультфільм дістав схвалення від українських критиків, які здебільшого погодилися, що «Мавка» призначена передусім для дітей, тому сюжет більш однозначний і оптимістичний, ніж у оригіналі. Графіку було визнано якісною, хоча й відзначалося, що візуальний стиль наслідує «диснеївську» манеру зображення.

До виходу фільму в прокат українська художниця-аніматорка Анна Метревелі відгукнулася, що робити «Мавку» мультфільмом із тривимірною графікою було хибною концепцією. За її словами, замість наслідування диснеївських мультфільмів вдаліше було б використати покадрову лялькову анімацію з використанням природних матеріалів, що підкреслило б екологічний підтекст.

«Детектор медіа» описав, що «Мавка» безумовно є великим досягненням для української анімації, бо засвідчує, що в Україні можуть створювати мультфільми, які не поступаються західним зразкам. Притому зауважувалося, що його хороше виконання не надає «Мавці» якоїсь особливої оригінальності. Значною мірою успіх мультфільму зумовлений не його художніми особливостями, а широкою рекламою. «Навряд ця робота ввійде в історію, але як для розваги на один вечір — цілком прийнятний варіант».

Згідно з УНІАН «Мавка» — це «красива, але занадто спрощена дитяча казка». Фільм виконано якісно в усіх аспектах і на що витрачено кошти добре видно — від графіки до озвучення. Щодо сюжету, хоча він сильно відхиляється від оригіналу, вкраплення актуальних тем пішли на користь і фільм приділяє увагу саме українській міфології та культурі без їх вульгаризації. Водночас авдиторія «Мавки», очевидно, дитяча й дорослі напевне сприймуть її як дещо примітивну.

«Факти» відгукнулися, що фільм наповнений різноманітними деталями, поміж яких є і старовина, й новизна. «Мавка» «справді яскрава, дотепна та хороша». Водночас зазначалося, що анімація, котра намагається наслідувати кінокартини Disney, поступається західній і моментами персонажі надто театралізовані. В усякому разі «Мавка» «розрахована на дитячу аудиторію, яка не така вибаглива й може пробачити певні огріхи анімації».

За рецензією ITC, «Мавка», очевидно, наслідує стиль Pixar без будь-яких спроб зробити щось автентичне в графіці, яка просто приємна. Місцями сцени надто статичні, що особливо помітно в зображеннях природи. Фільм «доволі веселим чином обходиться з міфологією України», але чогось зовсім несподіваного не містить. Цікавіше виглядає людський світ, у якому є стимпанкові елементи. Чи не найбільшу похвалу отримало озвучення. Згідно з вердиктом, «Це дещо наївний і банальний твір, але для сімейного перегляду, мабуть, нічого іншого й не потрібно».

 Крістіна Каспаріді


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |