misto.zp.ua

Прості секрети створення привабливої презентації

Презентація – це зручний інструмент, який за допомогою своєї простої подачі здатен вдало продемонструвати ваші знання, послуги або товари. Але не кожен вміє користуватися ним так, щоб слухач звернув увагу на представлену інформацію та підтримав її. Якісно підготовлена презентація – це половина успіху, тому вона потребує ретельної підготовки та креативного оформлення,задля зацікавлення вашою діяльністю більшої публіки. Ми підготували для вас 10 порад, які можуть допомогти вам створити вдалу презентацію.

  • Чітко визначте тему доповіді

Чітке визначення теми є базою для створення успішної презентації. Це допоможе вам розробити план подальшої роботи, сфокусувати увагу на окремих темах, зосередити дослідження на дійсно важливих моментах та зекономити час на підготовку матеріалу. Конкретна тема слугуватиме вам орієнтиром для структурування контенту та створить логічні переходи між підтемами.

  • Оберіть сервіс для оформлення

Вдало підібраний сервіс для оформлення презентації зможе полегшити процес створення дизайну, зробить її цікавою та зручною для демонстрації. Серед найвідоміших таких платформ є Microsoft PowerPoint, Google Slides, Canva і Prezi. Вони мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, зручний функціонал із широким вибором інструментів для редагування, великий архів шаблонів та якісні матеріали для візуального оформлення. Оцініть різні варіанти програм та оберіть ту, яка найбільше відповідає вашим потребам.

  • Не використовуйте шаблони

Хоч усі програми для створення презентацій мають великий банк шаблонів, але не слід ними користуватися, якщо ви хочете створити цікаву та оригінальну роботу. Шаблони зроблять вашу презентацію непомітною, нудною та схожою на десятки чужих доробок. Краще створювати власний дизайн із нуля, дотримуючись єдиного стилю оформлення. Він зможе підкреслити вашу тему доповіді та індивідуально підійде під структуру викладу тексту.

  • Підбирайте правильні кольори

Правильно обрані кольори поліпшують сприйняття презентації, роблять її більш привабливою та легшою для читання. Рекомендовано використовувати поєднання із 3 кольорів, які будуть між собою контрастувати та відповідати темі вашої доповіді. Вони мають бути не занадто яскравими або бряклими, виглядати естетично та “приємно” для ока. Краще уникати використання строкатих барв. Підібрати для вас вдалі та гармонійні поєднання можуть генератори кольорових палітр. Такими сервісами є Adobe Color та Coolors.

  • Обирайте правильні шрифти

Презентація має містити у собі не більше 3 шрифтів приблизно одного стилю, які гарно між собою сполучаються. Заголовки та підзаголовки виділяються більш акцентними шрифтами, а текст – звичайними. Краще уникати нечитабельних, каліграфічних, широких та з насічками шрифтів. Також потрібно звертати увагу на те, чи підтримуються вони мовою, якою написаний ваш текст. Пропонуємо надавати перевагу простим, мінімалістичним та цікавим шрифтам, які гармонійно виглядатимуть на фоні слайда.

  • Зберігайте контрастність між фоном і текстом

Для того, щоб загальний вигляд презентації був яскравим і всі елементи на слайді виглядали чітко, треба використовувати контрастні кольори для фону і тексту. Фон слайда має бути психологічно комфортних світлих відтінків, а текст – насиченим і темним. Не слід використовувати поєднання синього фону з червоним текстом та інші подібні сполучення. Такі комбінації сильно “ріжуть” око та не дають можливості прочитати текст.

  • Не пишіть забагато тексту

Презентація має містити в собі лише основні тези. Велика кількість тексту лякає читачів, тому слід намагатися відбирати з усієї інформації лише найважливіше. На слайді можна залишати не більше 4-5 речень, а сумарна кількість слів у них має не переважати 50. Якщо текст завеликий і не можна з нього виділити таку кількість речень, то можна поділити його на підтеми та описати кожну з них на окремому слайді. Краще додати до тексту більше ілюстрацій, адже одна вдала картинка може передати увесь зміст інформації.

  • Дайте простір для наповнення слайда

Не потрібно робити максимально великі заголовки, розтягувати текст і картинки на весь екран та заповнювати всі порожні ділянки слайда. Таке розташування елементів створює напруження та перенавантажує загальний вигляд презентації. На слайді має бути вільний простір та достатні відступи між текстовими блоками та зображеннями. Такий прийом допомагає не відвертати увагу глядачів на зайві деталі, робить інформацію легшою для сприйняття та не створює візуального шуму.

  • Обирайте якісні ілюстрації

Як ми вже згадували раніше, одна гарно підібрана ілюстрація може повністю передати зміст, який заклав автор у текст. Тому слід обирати картинки, які доповнюють інформацію, швидко прочитуються, гармонійно виглядають з дизайном презентації та не містять зайвих елементів. Важливим моментом, на який слід звернути увагу під час пошуків зображення, є якість. Картинки мають бути чітким, без розмиття та з високою роздільною здатністю. Також, якщо в оформленні присутнє використання іконок, то всі вони повинні бути підібраними в одному стилі.

  • Використовуйте діаграми, графіки та таблиці

Це дуже зручні засоби для подання великої числової інформації у стислому та доступному вигляді. Зазвичай аналітичні дані, написані суцільним текстом із вживанням великої кількості чисел, відвертають увагу людей. Краще подати їх у вигляді діаграм, графіків або таблиць, де все буде чітко прописано. Програми для створення презентації, які раніше були згадані у пораді № 2, мають широкий вибір інструментів для розробки засобів візуального представлення даних. Це дозволяє авторам знайти саме той вид, який найбільше підходить для структурування їх інформації.

Важливо пам’ятати, що презентація – це візуальний супровід до вашого виступу, який має зацікавити слухачів, тому до його оформлення треба ставитися відповідально. Дотримання цих простих порад, може допомогти зробити вашу презентацію більш презентабельною та ефективно реалізувати ваші плани.

 Любов Кольвах


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |