Фоторепортаж событий Запорожья
пресс-релиз
Мелитопольские ведомости
Error reading RSS data!
Индустриальное Запорожье
Error reading RSS data!
Репортер
Error reading RSS data!
Истеблишмент
Error reading RSS data!

Купить, продать авто

ФОТОРЕПОРТАЖ СОБЫТИЙ ЗАПОРОЖЬЯ

Фестиваль «Лава на лаву»

Вперше у Запоріжжі за підтримки облдержадміністрації відбулися змагання «лава на лаву» на кубок князя Святослава Хороброго, ініційовані Всеукраїнською федерацією «Спас». У центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай», де вони проходили, зібрались 11 команд із Дніпропетровська, Полтави, Донецька, Миколаєва, Одеси, Херсона, безпосередньо із Запоріжжя, а також із міст Синельникове, Пологи, Кременчук та ряду інших.

Близько півтисячі козаків з різних куточків України ставали у лаву, щоб утвердити свій козацький дух, а також здобути Боже благословення, адже колись вважалося, що саме переможці виборюють його. Наймолодшому з бійців-учасників щойно виповнилося 18 років, а найстарший вже розміняв шостий десяток. У битві, яку визнають за ритуал посвячення у козаки, молодь від старших побратимів набиралася досвіду не тільки з майстерності ведення бою, але й вміння будь-що тримати стрій, відчуваючи плече товариша. Абсолютними переможцями визнані козаки із команди запорізького «Спасу».

- У нас дійсно є переможці, та немає переможених, - підкреслив організатор змагань, голова Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула. - Бо наш турнір – то свято козацького духу.

Подія у Дубовому гаю справді перетворилася на всенародне свято. Творчі колективи Запорізької області дарували гостям чудові концертні виступи, а військові – частували смачною козацькою кашею, щойно звареною у похідній кухні.

- Ми підтримуємо відродження кращих козацьких традицій і сподіваємось таким чином сприяти укріпленню патріотичної свідомості у представників широкого загалу, - коментує подію голова облдержадміністрації Борис Петров. – Досвід проведення нинішніх змагань підтвердив, що до організації подібних всенародних турнірів слід підходити вимогливо – проводити їх на належному рівні. Оскільки вони одночасно є окрасою і ознакою нашого Запорізького краю. Тож не обмежимося організацією одного заходу. Передбачаємо цього року провести ще два - на кубок князя Володимира та на кубок Хортиці - і зробити їх традиційними.

Управління у справах преси та інформації

Фото: Виталий ЛИВАДНЫЙ


 

Смотрите также фоторепортаж других событий:

Открытие ЯГалерея в Днепропетровске
Выставка «Запорожье Бьюти Салон - 2010»
День города Запорожья - 240 лет. Покровская ярмарка.
Nguen Le: Celebrating Jimi Hendrix. Запорожье. 2 октября
Музыка Коктебеля 2010 или четыре дня в стране джаза и коньяка
«Бирючий 010» - Новый человек
Кубок Запорожского яхт-клуба
Парад Победы в Запорожье
Demoauto в Запорожье
Trio «In Memory of Sirone» Charles Gayle, Juiny Booth и Roger Turner в Запорожье